Астрология

Астрологията е моя слабост 🙂 Откакто научих за нея, не преставам да чета и чета, и чета… Според това, което ме вълнува в конкретния етап от живота ми, разбира се, за да има някаква структура все пак. Дори изкарах 1-2 курса мнооого отдавна, в годините, непосредствено след завършването ми на университет. Курсовете обаче ми дадоха само базовите познания. Всичко останало научих с опита. Разглеждах натални карти на приятели и познати, които бяха готови да споделят рожденните си данни и да научат нещичко за себе си от един лаик-астролог. Разглеждах и своята собствена карта. И до ден днешен откривам нови неща за себе си, които ме изненадват с появата си. Сякаш се откриват пред мен постепенно, когато съм готова за тях. До тогава остават невидими – картата ги показва, но аз не ги виждам 🙂 Всяко нещо с времето си, нали така? 🙂 Когато сме готови да осмислим информацията, която ни се дава, тогава тя сама „идва“ при нас.

Постепенно започнах да разглеждам и синастрии. Не мога да кажа, че съм особено добра в това, защото съм се занимавала с такива основно на мен и мои приятели, роднини или пък такива на приятелски семейни двойки, майка-дете. Хорарната астрология също ме вълнува, но засега остава една доста трудна за мен част от астрологията, която тепърва ще изучавам и за която се изискват огромни познания, както и време. Прогностичната астрология също е един необятен свят – транзити и прогресии. Опитвам се да следя своите и да правя връзка между тях и важни събития в живота ми.

В поредица от публикации ще пиша за базови познания в света на астрологията, за всички, които жадуват да се докоснат до тях. Ще изложа своята гледна точка, своя опит. Има много информация в интернет, много youtube канали, които са полезни и които аз самата съм слушала безброй пъти. Съществуват и доста сайтове, в които можете да изчислите наталната си карта, да проверите аспекти и положения на планети. Лично на мен най-удобен и най-полезен ми е https://www.astro.com/. Тук можете според дата, час и място на раждане да построите своята натална карта, както и да прочетете за планетните положения по дом и знак във вашия хороскоп, аспектите между тях. Една карта, разбира се, не може да се тълкува, разглеждайки я разделно. За мен астрологията е комплексна наука и два аспекта могат да действат по различен начин не само според знаците, в които се намират планетите, но и според духовното ниво на развитие на човека.

Не на последно място искам да споделя виждането си за необходимостта от астрологията. Не, за мен тя не е начин да предскажа бъдещето си, нито да търся отговори на банални въпроси. За мен астрологията е начин да опозная себе си и Човекът като цяло. Повярвайте, тя много ми помогна да разбера и приема, че всеки човек е различен и какъвто и да е, има своето специално място на тази планета. Вярвам и в кармата, а астрологията „говори“ много за нея. Вярвам и че астрологията ми помага да бъда повече себе си, да се приема такава, каквато съм, да се боря с недостатъците си, да развивам качествата си и въобще да полагам усилия да бъде най-добрата версия на себе си. Тя ми носи вътрешна хармония, но и противоречия. Понякога изненадващо разбирам нещо за себе си, което съм си мислила, че е противоположното или че съм работила в посока обратна на тази, която ми е заложена като потенциал. Изобщо, непрекъснато преоткривам себе си 🙂 Ето защо искам да й отделя специално място и тук, в моя блог. Може пък да помогна на някого да събере разпилените частички от себе си, които не е знаел как досега!

Вашият коментар