Пълнени тиквички с извара и домати

Подукти:
1 голяма тиквичка (или 2 малки)
200гр. извара
1 глава стар лук
1 домат
кашкавал за поръсване
чубрица
сол

Приготвяне:
Измийте тиквичките и ги разполовете по дължина. Издълбайте вътрешността им като запазите издълбаната част. Посолете издълбаните „лодки“ и ги поставете в тавичка, покрита с намазана с олио хартия за печене. Печете на 200 градуса до омекване на тиквичката. Лукът и издълбаната месеста част от тиквичката нарежете на ситно. Загрейте малко олио в тиган и добавете лука. Запържете докато леко почервенее, след което добавете тиквичките и сол на вкус. Когато се позапържат и ако тиквичката не пусне достатъчно вода, долейте с вода, колкото да покрие дъното на тигана и да не залепва. Варете до готовност на тиквичката и до изпаряване на водата. Доматът обелете и нарежете на ситно, след което го прибавете към сместа. Варете 2-3мин и прибавете изварата и чубрицата. Разбъркайте и оставете да покъкри 5мин. Изпечените „лодки“ напълнете с изварената смес и поръсете с настърган кашкавал. Запечете на фурна до почервеняване на кашкавала.

На снимките тиквичките са поръсени с пармезан, тъй като нямах обикновен кашкавал🙂

20160723_135331

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s