Кюфтенца от тиквички с тофу и ядки

Продукти:

350 г. тиквички
350 г. тофу
60 г. галета
50 г. сурови орехи
50 г. сурово белено тиквено семе
4-5 супени лъжици зеленчуков бульон или вода
сол, черен пипер

Приготвяне:
Ядките се смесват и се смилат на едро. Аз нямах тиквено семе и вместо него сложих кашу и бадеми. Тиквичките и тофуто се настъргват и се смесват с ядките и галетата(тук използвах пълнозърнесто брашно понеже в галетата има много сол, а и други примеси). Тиквичките ги посолих и оставих да се отцедят, за да не се разводни много сместа, а и да се отделят някакви нитрати с водата. Добавя се по малко вода(или бульон, но понеже се стремя да не консумирам изкуствени продукти, използвах водичка), ако е нужно и сместа се омесва хубаво. Трябва да не е суха, за да могат да се оформят кюфтенцата. От сместа се оформят плоски кюфтенца. Подреждат се в тава върху хартия за печене, намазана с малко олио. Отгоре кюфтенцата се намазват с олио и се пекат на 180°C за 20 минути. С шпатула се обръщат внимателно в тавата от другата страна и се допичат още 20 минути. Докато са топли са рехави, но като изстинат запазват формата си. Затова трябва да се внимава при обръщането, а след като се опекат да се оставят да се охладят в тавата. Мммм, вкусотийка се получи!!🙂

20160820_182754
20160820_182747

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s