Сурови бонбони с рожков

Продукти:

50 гр. кокосови стърготини
50 гр. сусам
10 гр. брашно от рожков
40 гр. млени бадеми(аз сложих смес от бадеми, орехи и кашу)
40 гр. кленов сироп (или мед) – използвах същото количество смес от мед и пълнозърнест сусамов тахан, защото много обичам този вкус🙂
20 гр. кокосово масло (или краве) – използвах кокосово масло

Приготвяне:

В купа се смесват сухите съставки и се разбъркват добре. Рожковът трябва да се разнесе много добре и да оцвети равномерно сместа. След това се добавя размекнатото кокосово масло. Втъкава се в сухата смес с широка дървена лъжица. Накрая всичко се споява с кленовия сироп. С ръце се оформят топчета с размера на едра череша. Подреждат се върху поднос или чиния, покриват се с прозрачно фолио и прибират в хладилника. Съхраняват се на хладно до момента на дегустирането.

Рецептата съм взела от тук: http://cookingtiki.com/2013/09/%D1%81%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%B8-%D1%81-%D1%80%D0%BE%D0%B6%D0%BA%D0%BE%D0%B2/

А ето и резултатът(бонбоните са малко понеже нямах много ядки и намалих пропорционално количествата и на останалите продукти):

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s