Спаначено суфле

Продуктите са за една малка правоъгълна тавичка или иначе казано за 3 порции по моите представи🙂

Около 500г. спанак
3 яйца
1ч.ч. прясно мляко
1ч.ч. топла вода
3с.л. масло
2с.л. брашно
сол на вкус
около 100г. настърган кашкавал
галета за поръсване

Нарежете спанака и запържете в малко олио със сол или пък го сварете в подсолена вода и след това го наситнете. Аз лично предпочитам запържения, защото няма излишна вода по него за отцеждане, а и вкусът ми е по-приятен. Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте ги по отделно като белтъците трябва да станат на сняг. Запържете брашното в маслото. Добавете към него прясното мляко и разбъркайте до хомогенна смес. След това водата и пак разбъркайте. Оставете сосът да ври около 5мин. на слаб огън. Отстранете от котлона и добавете на тънка струйка разбитите жълтъци като бъркате непрекъснато. Посолете на вкус и добавете спанака. Разбъркайте добре, след което добавете разбитите на сняг белтъци като бъркате внимателно. Прехвърлете сместа в намазнена тавичка, поръсена с галета. Печете в силна фурна докато се зачерви. Извадете от фурната и поръсете с кашкавала. Сложете отново фурната и печете до зачервяване.
Спаначено суфле

Спаначено суфле

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s