„Часът на Земята“ 2009(Earth Hour 2009)

Тази година каузата „Часът на Земята” е замислена като пъвите световни избори между Земята и глобалното затопляне. За пръв път в историята хора от всяка възраст, националност, раса имат възможността да използват спирането на тока като свой вот – изключването на тока е вот за Земята, а обратното е глас за глобалното затопляне. WWF(Международна Природозащитна Организация) призовава света да ГЛАСУВА ЗА ЗЕМЯТА и да достигне 1 милиард гласа, които ще бъдат представени на световните лидери на Global Climate Change Conference в Копенхаген 2009г. Тази среща ще определи официалната правителствена политика за предприемане на действия срещу глобалното затопляне, която ще замести Протоколът от Киото(Kyoto Protocol). Това е шанс да се чуе гласа на хората от цял свят.

„Часът на Земята” като инициатива започва в Сидни през 2007г., когато 2.2 милиона домове и бизнес центрове изключват тока си за 1 час. През 2008г. 50 милиона души подкрепят каузата, изключвайки тока си. Световни забележителности като Golden Gate Bridge в Сан Франциско, Колизеумът в Рим, Операта в Сидни и билбордът на Coca Cola на Times Square потъват в мрак.

През 2009г „Часът на Земята” се изкачва на следващо ниво като преследва цел от 1 милиард души, които да изключат тока си като част от глобалния вот за Земята. За разлика от кои да е избори в историята, тези не са за това в коя страна живеете, а за това, от на коя планета живеете. VOTE EARTH(ГЛАСУВАЙ ЗА ЗЕМЯТА) е световен призив за действие от страна на всеки човек по отделно, всяка бизнес група и всяка общност. Призив да се изправим и да поемем контрол над бъдещето на нашата планета. Над 74 страни и територии засвидетелстват своята подкрепа към VOTE EARTH по време на „Часът на Земята” 2009 и броят им се увеличава с всеки изминал ден.

Всички ние имаме глас и всеки един глас се брои. Заедно можем да поемем контрол над бъдещето на нашата планета и бъдещето на нашето потомство!!

ГЛАСУВАЙ ЗА ЗЕМЯТА просто като изключиш тока си за 1 час и се присъединиш към света за „Часът на Земята”.

Събота, 28 март, 8:30 – 9:30 PM (вечерта по нашему)

http://www.voteearth2009.org

VOTE EARTH

2 thoughts on “„Часът на Земята“ 2009(Earth Hour 2009)

  1. Росица каза:

    Много полезна статия! Мисля, че всички трябва да бъдем съпричастни към тази кауза и да дадем своя глас в подкрепа на нашата планета!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s