Правото да останеш сам

„Искам да си починем малко“ е изречение малко по-малко гадно от „Нека да си останем само приятели“.

Всъщност и двете изречения са си много хубави и ужасно искрени, но от прекалената употреба са се изтъркали. Особено това за почивката, защото действителността показва, че да, хората имат нужда да останат сами понякога.

Това изобщо, ама изобщо не означава, че някой някого не обича. Означава просто, че някой има нужда от почивка. И толкова.

Не, не гледайте изненадано в монитора. Умората и напрежението на всички ни идват в повече и наистина има дни, в които човек не иска да вижда и чува никого.

Важното е да осъзнаете, че тези моменти идват не заради намразване на любимия образ, той горкия няма нищо общо, а заради всичката работа, отговорности и напрежение, които поемаме всеки ден.

Усетите ли, че нервите ви отдавна са се свършили, че само мисълта да се приберете вкъщи и да трябва да изслушате и неговия разказ за проблемите с шефа и последните резултати от Шампионската лига, вземете си отпуска.

Ако щете го приемете и като отпуска от живота си.

Без излишно драматизиране обяснете на половинката, че имате нужда от почивка – не от него, а от всичко, това е много важно да си го кажете, и да си стегнете багажа за първото откъснато място, което ви дойде на ум.

Използвайте времето да си починете наистина – от работата (това означава без, повтаряме без служебния телефон), от половинката, от роднините ви, от всич-ко.

Направете нещо, което обичате, ваше си, ако ще да е бродиране на гоблени, изрязване на картинки от списание, пеене с цяло гърло насред поляна в планината или правене на сапунени мехурчета пред огледалото.

Ако нямате възможност за двудневно почиване някъде, пратете го него да пие бира с приятели. Нека да се повесели човекът и той.

А вие се отдайте на спокойствие вкъщи. С ваната, горещите камъни, мартинито, приятелките или изрязването на картинки от списания.

Само след час вече ще ви е ужасно домъчняло за половинката, за шефа и за колегите и всичко ще си продължи по най-прекрасния начин. Обещаваме.

Източник: http://www.tialoto.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s