Смехът като панацея – за мускулите, кожата, имунитета

Един час интензивен смях гори около 100 калории, равносилни на малко шоколадче или пакетче чипс, което иначе се постига с половин час вдигане на тежести.

Интензивният смях в продължение на един час може да изгори толкова калории, колкото вдигането на тежести за 30 минути, открили учени.

Според тях смехът се равнява на минитренировка по аеробика, тъй като кара сърцето да бие по-бързо, като изпраща по-голямо количество кръв в тялото.

Освен това силното и енергично смеене кара стомаха да се повдига и свива, което означава, че коремните мускули работят по-интензивно и се стягат.

Смехът може дори да помогне на кожата, тъй като при него се задействат 15 лицеви мускули, което е своеобразна тренировка или масаж за лицето.

Когато се смеем, се засилва и имунната система, помагайки на тялото да се пребори с инфекции като кашлица и простуда.

Не ви съветваме да гледате комедийни сериали 24 часа на ден, но смехът е чудесно средство да стопите натрупаните по време на коледните празници килограми, заявява неврологът д-р Хелън Пилчър, ръководител на изследването.

Не бива обаче да се поддавате на изкушението да консумирате допълнителни калории, докато се смеете или които смятате да изгорите после по този начин, предупреждава тя.

Учените установили, че един час интензивен смях гори около 100 калории, равносилни на малко шоколадче или пакетче чипс. Същото количество се стопяват при половин час вдигане на тежести или чистене с прахосмукачката вкъщи за 45 минути.

Източник: http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1265193

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s