Вечната любов съществува?

Американски учени от нюйорския университет „Стоуни Брук“ доказаха научно, че вечната любов все пак съществува, съобщи в. „Сънди таймс“.
Още преди време бе установено, че при общуване с любимия човек се увеличава количеството на хормона допамин в главния мозък. Сред психолозите той е известен още като хормон на удоволствието от живота.
Досега бе общоприето схващането, че чувствата между двама влюбени започват да отслабват 15 месеца след началото на съвместния им живот. А след 10 години магията в отношенията им напълно и окончателно изчезва. Откритието на американските учени обаче доказва, че този извод е погрешен и любовта не е подвластна на времето.
При сканиране на главния мозък на редица съпружески двойки, живели заедно над 20 години, специалистите са установили, че нивата на допамин съответстват на тези, които са характерни за наскоро влюбили се едни в други хора.
Откритието ни доказва, че е погрешно общоприетото схващане за угасващата с времето любов, казва ръководителят на изследването проф. Артур Арон. „Човешкият мозък не може да греши – вечната любов съществува“ – твърди ученият. БТА

Източник:
http://curious.actualno.com/news_210351.html

2 thoughts on “Вечната любов съществува?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s